Siūlomų lengvatų galiojimo laikotarpis būtų 3 metai, iki 2023 m. gruodžio 31 d. Tikimasi, kad tai padėtų šias paslaugas teikiančiam verslui sušvelninti neigiamus ekonominius pandemijos ir karantino padarinius bei tikėtis spartesnio atsigavimo.

„COVID-19 pandemija ypač neigiamai paveikė turizmo paslaugas teikiančių įmonių veiklą ir tokią su juo susijusią sritį, kaip teikiamos apgyvendinimo paslaugos. Dėl to jau šį rudenį Lietuvoje be darbo gali likti apie 15000 iš 37000 šiame sektoriuje dirbančių žmonių, o šios ūkio šakos gaunamos pajamos gali sumažėti apie 6 kartus“, – sakoma dokumento aiškinamajame rašte.

Jame pažymima, kad, įvertinusi COVID-19 pandemijos įtaką Europos Sąjungos (ES) šalių ekonomikoms, Europos Komisija sušvelnino pagalbos verslui taisykles, kovai su ekonominės krizės padariniais leisdama taikyti tokias priemones, kaip PVM lengvata specifinėms verslo šakoms.

Šiuo metu turizmo paslaugoms yra taikomas standartinis 21 proc. PVM tarifas, o iki 2022 m. gruodžio 31 d. turizmo veiklą reglamentuojančių teisės aktų nustatyta tvarka teikiamoms apgyvendinimo paslaugoms taikomas lengvatinis 9 proc. PVM tarifas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)