Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad populiarų Palangos restoraną valdantys sutuoktiniai nuo praėjusių metų sausio iki rugpjūčio neįtraukė į apskaitą 44,5 tūkst. pajamų, o 26 bendrovės darbuotojams dalį atlyginimų išmokėdavo vokeliuose. Išmokėtos sumos, kurios buvo niekaip neapskaitomos dokumentuose, siekė iki 400 eurų kiekvienam darbuotojui, iš viso vokeliuose išmokėta daugiau nei 10 tūkstančių eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu kaltinamieji pripažino kaltę bei sutiko atlyginti žalą valstybei – beveik 11 tūkst. eurų. Todėl Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorė įtariamuosius atleido nuo baudžiamosios atsakomybės.

Baudžiamasis kodeksas nustato, kad jeigu asmuo, atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, padaro naują baudžiamąjį nusižengimą ar neatsargų nusikaltimą, teismas gali panaikinti šį sprendimą ir spręsti baudžiamosios atsakomybės už šio asmens visas padarytas veikas klausimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)