Gausios ir neįgalius vaikus auginančios šeimos nuo rugsėjo 1 d. jau gali naudotis Šeimos kortelių partnerių teikiamomis nuolaidomis maisto produktams, kanceliarinėms prekėms, pramogoms, kompiuterinei technikai, sveikatingumo paslaugoms ir daugeliu kitų. Socialiai atsakingas šalies įmones vienija bendras tikslas – padėti gausioms ir neįgaliais vaikais besirūpinančioms šeimoms.

Socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio patarėja viešiesiems ryšiams Eglė Samoškaitė tikina, kad kortelę naudojančių šeimų sąrašas sparčiai plečiasi, o įsitraukiančių įmonių tik daugėja.

„Ši kortelė suteikia nuolaidas gausioms ir neįgalius nepilnamečius ar pilnamečius vaikus prižiūrinčioms šeimoms. Įmonės labai aktyviai domisi kortele – šiuo metu jau turime 74 su partneriais pasirašytas sutartis, kas savaitę sąrašas vis labiau plečiasi. Būdami draugiški šeimoms ir socialiai atsakingi, visi prisidėsime prie visuomenės, kurioje bus gera tiek gyventi, tiek kurti verslą“, – sako E. Samoškaitė.

2019 metais „Šeimos kortelių“ gamybai, informacijos sklaidai, mobiliajai programėlei bei kitiems platinimo aspektams skirta 184,3 tūkst. eurų.

Regionams – ypatingas dėmesys

Pastebima, kad į iniciatyvą aktyviau įsitraukiama ir jos pasiūlymais naudojamasi didžiuosiuose šalies miestuose. Praėjus mėnesiui po nuolaidų įsigaliojimo, Šeimos korteles dažniau užsako šeimos iš Vilniaus, Kauno bei Klaipėdos.

L. Kukuraičio patarėjos teigimu, labai svarbu, kad Šeimos kortelės galimybės intensyviai sklistų ir po šalies regionus: „Visi norime, kad tai, kas patrauklu, būtų prieinama visoms šeimoms, ne tik gyvenančioms sostinėje ar didesniuose miestuose“, – pabrėžia E. Samoškaitė.

Vienas pirmųjų į Šeimos kortelės iniciatyvą regionuose įsitraukė mažmeninės prekybos krautuvių tinklas UAB „Gulbelė“. Gausią šeimą turintis tinklo vadovas Arūnas Tarnauskas patikina, kad naudojimasis kortele regionuose yra itin reikšmingas.

„Ši kortelė – tai ne verslo skatinimo objektas. Tai socialinė iniciatyva, padėsianti daugiavaikėms šeimoms daugiau patirti, pamatyti ir paragauti. Aš pats, kaip daugiavaikės šeimos galva, labai teigiamai vertinu šią iniciatyvą ir džiaugiuosi galėdamas prisidėti prie sėkmingo jos gyvavimo. Manau, kad galimybė pasinaudoti Šeimos kortele ypač svarbi regionų gyventojams, tad „Gulbelės“ krautuvių tinklas didžiuojasi būdamas vienas pirmųjų, aptarnausiančių šeimas su šia kortele Šakių, Vilkaviškio, Marijampolės, Panevėžio bei kituose šalies rajonuose“, – sako A. Tarnauskas.

Iniciatyvą Lietuvos miestams ir regionams pristatanti daugiavaikių šeimų asociacijos „Mes“ vadovė Jurgita Pocienė taip pat tikina, kad Šeimos kortelių plėtrai regionuose reikalingas ypatingas paskatinimas. Čia, moters teigimu, veikia ir asmeninės patirties faktorius.

„Regionuose iniciatyva turi ne tiek daug galimybių, nes ir pačių įmonių ten yra gerokai mažiau. Pastebime, kad dažnu atveju patys įmonių vadovai, auginantys daugiau vaikų ar vaiką su negalia, supranta, kokia yra svarbi ši kortelė. Prisijungdami prie iniciatyvos jie kuria kortelei papildomą vertę“, – kalba J. Pocienė.

Tikisi pritraukti 200 partnerių

Lietuvoje yra apie 60 tūkst. daugiavaikių bei neįgalias atžalas auginančių šeimų, iš kurių prašymus kortelei gauti pateikė apie 11 tūkst. šeimų. Iki Naujųjų metų pradžios iniciatyva tikisi suburti apie 200 partnerių.

Socialinės apsaugos ir darbo ministro L. Kukuraičio patarėja viešiesiems ryšiams E. Samoškaitė mano, kad įmonėms prisijungti prie iniciatyvos palanku ne tik dėl šeimoms teikiamos naudos, bet ir dėl savo įvaizdžio gerinimo.

„Prie iniciatyvos prisijungusios įmonės yra viešinamos kaip šeimoms draugiškos įmonės. Be to, teisę į šią kortelę turi apie 60 tūkst. šeimų, iš jų apie 40 tūkst. yra gausios. Prisijungdamos prie Šeimos kortelės iniciatyvos įmonės tampa traukos objektu šioms šeimoms“, – pasakoja E. Samoškaitė.

Jai pritaria ir asociacijos „Mes“ vadovė J. Pocienė, kuri tikisi, kad ateityje iniciatyvos partnerių tik daugės ir būti Šeimos kortelės dalimi ilgainiui taps prestižo simboliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)