Ji būtų skiriama, kai žmonės darbo vietą labai mažose įmonėse susikuria ne pirmą kartą. Be to, subsidiją darbo vietai bet kokioje įmonėje susikurti daliai žmonių siūloma teikti kartą per trejus metus.

Į tokių remiamų bedarbių sąrašą patektų ir darbingo amžiaus neįgalieji – turintieji iki 25 proc. darbingumo, 30–40 proc. arba 45–55 proc., taip pat vyresni kaip 45 metų bedarbiai ir neturintys darbo žmonės iki 29 metų.

Tokias Užimtumo įstatymo pataisas siūlo opozicijai priklausantys „valstiečiai“ Laima Mogenienė, Tomas Tomilinas, Rima Baškienė, Linas Kukuraitis, Laima Nagienė, Rimantė Šalaševičiūtė ir Lukas Savickas.

Pataisos teikiamos Seimo posėdžiui antradienį.

T. Tomilino teigimu, dabar valstybės paramą, apie 18 tūkst. eurų, galima gauti kartą gyvenime.

„Visos užimtumo programos, skirtos darbo vietos sau sukūrimui, visais atvejais pasiteisina, žmonės užsikabina už savo versliukų. Tai nėra pinigų švaistymas. Net atskiri piktnaudžiavimo atvejai nenusveria tos naudos, kurią šios programos teikia“, – BNS teigė T. Tomilinas.

Seimo Teisės departamentas įspėja, kad pakeitimai išplėstų žmonių, galėsiančių pretenduoti į paramą savo darbo vietai kurti, ratą, todėl labai padidės lėšų poreikis šiai priemonei.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)