„Valdančiosios koalicijos požiūris nepasikeitė šiuo klausimu. Matėme, kad buvo parodytas vieningumas praėjusį ketvirtadienį, kai buvo pirmasis balsavimas. Jei nepakiš kojos ligos ar kokie nors netikėtumai, turėsime pakankamai balsų“, – pirmadienį po susitikimo su valdančiųjų frakcijų seniūnais BNS sakė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Anot jos, šiuo atveju svarbu parodyti vieningą valdančiosios koalicijos poziciją.

Pirmadienį Seimo Sveikatos reikalų komitete balsai šiuo klausimu pasiskirstė po lygiai – šeši parlamentarai buvo už tai, kad įstatymo pataisos būtų priimtos iš naujo, šeši palaikė prezidento veto. Komiteto poziciją palaikyti pataisas lėmė pirmininko konservatoriaus Antano Matulo balsas.

Prezidentas Gitanas Nausėda praėjusią savaitę vetavo Seimo anksčiau priimtas Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisas, kad periodiškai testuotis dėl COVID-19 turintys nepasiskiepiję darbuotojai nuo gruodžio 1 dienos tai darytų savo lėšomis.

Valstybės vadovo teigimu, šie Vyriausybės inicijuoti pakeitimai nepadės valdyti pandemijos, o gali reikšmingai pabloginti privalomojo sveikatos tikrinimo – testavimo dėl užkrečiamosios COVID-19 ligos – prieinamumą ir žmonių motyvaciją atlikti šiuos tyrimus.

Praėjusią savaitę, ketvirtadienį, Seime pateikus prezidento veto už tai, kad įstatymas būtų laikomas nepriimtu, balsavo 60 parlamentarų, 68 Seimo nariai balsavo už tai, kad grąžintas įstatymas būtų svarstomas iš naujo.

Galutinai dėl mokamų testų darbuotojams Seime ketinama apsispręsti šį ketvirtadienį.

Valdantieji parlamente turi 74 atstovus iš 141.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)