„Siūlysiu rekomenduoti ministerijoms pagal kompetenciją užtikrinti, kad valstybės kontroliuojamose bendrovėse nebūtų pasirašinėjamos naujos sutartys dėl akcijų suteikimo, kol nebus išsklaidytos abejonės dėl priimtų sprendimų teisėtumo“, – BNS antradienį sakė M. Majauskas.

Ekonomikos bei Biudžeto ir finansų komitetuose dirbantys parlamentarai, suabejoję „Ignitis grupės“ sprendimu dėl akcijų dalybų, šių metų pradžioje jau svarstė šį atvejį.

Vėliau, pasak M. Majausko, Seimas sulaukė Vilniaus apygardos prokuratūros užklausos dėl tokio bendrovės sprendimo – jie kelia klausimą, ar „Ignitis grupei“ priimant sprendimą dėl premijavimo akcijomis nebuvo pažeistos Akcinių bendrovių įstatymo nuostatos.

„Ignitis grupė“ sako, kad taikant opcionų programas, valstybės valdoma akcijų dalis nesumažėja, nes tam akcijos būtų perkamos vertybinių popierių biržose iš kitų privačių akcininkų.

„Ignitis grupės“ stebėtojų taryba šių metų kovą patvirtino pagrindinių grupės vadovų ilgalaikio skatinimo akcijų opcionais programos tikslus 2021-2024 metams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)