Seimo Biudžeto ir finansų komitetas trečiadienį pirmą kartą aiškinsis būsimo specializuoto banko „Revolut“ veiklos Lietuvoje planus, metodus ir galimas rizikas šalies finansų sistemai bei vartotojams. Posėdis turėtų būti uždaras.

Jame pozicijas išsakys Lietuvos banko, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) bei komisijos, kuri vertina investuotojų atitikimą nacionalinio saugumo interesams, atstovai.

Abejonių dėl „Revolut“ patikimumo ir galimų jo sąsajų su Rusija keliantis komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas teigia su premjeru Sauliumi Skverneliu antradienį aptaręs „Revolut“ problemą, bet aiškios jo pozicijos neišgirdęs.

Lietuva pirmoji Europoje gruodį „Revolut“ suteikė specializuoto banko licenciją. „Revolut“ vadovas Nikolajus Storonskis sako, kad prielaidos apie įmonės ryšius su Rusija yra visiškai nepagrįstos.

„Revolut“ atėjimas atitinka Lietuvos institucijų strategiją šalį paversti Šiaurės Europos naujų finansinių technologijų centru.

Lietuvos bankas teigia, kad įmonė prieš suteikiant licenciją buvo kruopščiai patikrinta.

Lietuvos bankas yra išdavęs daugiau kaip 110 licencijų „fintech“ srityje veikiančioms finansų įstaigoms.

Pagal licencijuotų elektroninių pinigų įstaigų skaičių kontinentinėje Europoje Lietuva pernai užkopė į pirmąją vietą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)