Kaip ELTA rašė, Kėdainiuose iš miesto valymo įrenginių į Nevėžį nuo rugpjūčio 21 dienos kelias savaites plūdo nuotekos.

Aplinkos ministras Kęstutis Navickas anksčiau rugsėjį sakė manąs, kad bendrovė „Kėdainių vandenys“ netinkamai reagavo į ekstremalią situaciją Kėdainiuose, kai į Nevėžį išsiliejo teršalai.

„Kėdainių vandenys“, mano supratimu, netinkamai reagavo į šitą situaciją. Pradiniais duomenimis, avarija įvyko dėl trečiųjų asmenų veiksmų - buvo labai agresyvios cheminės medžiagos paleistos į nuotekų tinklus, todėl sutriko valymo įrenginių funkcija. Tačiau pamačius, kad situacija tapo nebevaldoma, jie privalėjo informuoti tiek merą, tiek gyventojus ir valdyti tą ekstremalią situaciją“, - Vyriausybės valandoje Seime ketvirtadienį sakė K. Navickas.

Jis taip pat pažymėjo, kad Lietuva iš Europos Komisijos (EK) yra gavusi priekaištų, kad Kėdainių nuotekų valykloje nuotekos nėra išvalomos iki europinių standartų.

Aplinkos ministerija yra rezervavusi 50 proc. lėšų poreikio šitų valymo įrenginių rekonstrukcijai, tačiau savivaldybė, kaip vandens tiekimo ir nuotekų valymo įmonės savininkė, privalo imtis veiksmų, nes priešingu atveju mes turėsime situaciją, kai Lietuva gaus baudą, o tą baudą tikrai dalysimės tarp savivaldybių“, - akcentavo jis.

Teršalų išsiliejimo į Nerį atvejų buvę ir Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją