Komiteto posėdyje Valstybės kontrolės atstovas sakė, kad racionalus laikas, iki kurio turėtų būti pratęstas terminas, yra liepos 1 diena, tačiau konservatorių frakcijos nariai sakė, kad auditas turėtų būti baigtas per trumpesnį laiką.

„Sesija bus pasibaigusi. Bus rinkimai ant nosies. Nieko nebespėsime priimti, net jei auditą atliks. Jei norime pakeisti sistemą, priimti teisės aktus pagal išvadas, jas turėtume gauti iki protingo laiko pabaigos, o ne vasarą, kai visi žiūrės į rinkimų finišo tiesiąją“, – komiteto posėdyje sakė parlamentaras Paulius Saudargas.

Konservatorė Aistė Gedvilienė tvirtino, kad, sistemai šlubuojant, pokyčių turėtų būti imtasi greičiau.
„Suprantu, galbūt nepatogu Valstybės kontrolei atsitraukti nuo kitų darbų, bet reaguokime į tai, kas yra karšta, kas yra labai aktualu, ir pastumkime truputėlį kitus darbus ir imkimės to, kas gali dabar sukelti chaotišką įstatymų keitimą, visokių akcijų atsiradimą“, – kalbėjo A. Gedvilienė.

Socialdarbiečių frakcijos narys Artūras Skardžius sakė, kad pusmetis yra realus laikas, per kurį auditas galėtų būti atliktas.

„Jei norime paviršinio audito, tai galime savaitę duoti, bet pusmetis yra minimalus, realus laikas“, – teigė A. Skardžius.

ELTA primena, kad organizacija „Lašišos dienoraštis“ sekmadienį paviešino vaizdo įrašą, kuriame, kaip teigiama, matomas iš „Vilniaus vandenų“ nuotekų valyklos į Nerį atitenkantis nešvarus vanduo.

Sausį Lietuvos teisėsauga po atliktos operacijos paviešino nustačiusi, kad įmonei „Grigeo Klaipėda“ priklausančiame gamybiniame objekte susidarančios nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o išteka beveik nevalytos tiesiai į nuotekų vamzdžius, kuriais pasiekia Kuršių marias. Skelbiama, kad aplinkai padaryta žala galėjo siekti ne vieną milijoną eurų.

Praėjusių metų spalį kilo gaisras Alytuje esančioje padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“. Gaisrą pavyko užgesinti po 10 dienų.