Seimo komitetas nusprendė, kad turi išlikti vadinamieji „mamadieniai“ ir „tėvadieniai“ bei galimybė tėvams rugsėjo 1 d. kartu su vaikais nuvykti į mokyklą.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas pritarė, kad darbo tarybos darbdavio iniciatyva būtų sudaromos visose darbovietėse, kuriose darbuotojų skaičius siekia 20 ir daugiau. Tais atvejais, kai daugiau nei pusė darbuotojų priklausytų profesinėms sąjungoms, darbo tarybos būtų nesudaromos, o jų funkcijos perduodamos profesinėms sąjungoms.

Darbo taryboms suteikta teisė vykdyti informavimo ir konsultavimo procedūras, kuriomis darbuotojai ir jų atstovai būtų įtraukiami į darbdavio sprendimų priėmimą. Jei darbuotojų skaičius yra mažesnis negu 20, atstovavimo darbuotojams funkciją įgyvendintų darbuotojų išrinktas patikėtinis.

Komitetas taip pat pritarė, kad kolektyvinėse derybose darbuotojams gali atstovauti tik profesinės sąjungos, bei pasisakė, kad liktų atskirai galioti Profesinių sąjungų įstatymas.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas (SRDK) jau apsvarstė naujos redakcijos Darbo kodekso projektui Seimo narių bei kitų suinteresuotų asmenų pateiktus pasiūlymus 222 straipsniams.

Sausio 5-7 dienomis SRDK surengtuose šešiuose posėdžiuose dalyvavo visi komiteto nariai, taip pat profesinių sąjungų, darbdavių organizacijų atstovai. Galutinė SRDK išvada Darbo kodekso projektui kol kas neparengta, nes kai kurių straipsnių svarstymas buvo atidėtas dėl būtinumo juos patikslinti.

Komitetas Darbo kodekso projektą ketina toliau svarstyti sausio 20 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)