Komitetas trečiadienį padarė pertrauką svarstydamas Ekonomikos komiteto siūlymą VERT perkelti į aukščiausią įstaigų grupę, kurių darbuotojams suteikiamos didžiausios kategorijos ir dėl to mokami didesnės algos.

Komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas skaičiavo, kad padidinus kategorijas, atlyginimai dėl to padidėtų, o nuo kitų metų Vyriausybei keturiais eurais keliant bazinį dydį, jie didėtų dar kartą.

„Padidinus bazinį dydį, atlyginimai vidutiniškai padidėtų 72 eurais, tuo tarpu jeigu būtų pakeltos kategorijos – 88 eurais. Ar nebus dubliavimo ir nauda bus du kartus – apie 150-160 eurų“, – trečiadienį Seimo Biudžeto ir finansų komiteto posėdyje teigė jis.

„Turime beprecedentę situaciją: energetikos rinkoje kainos buitiniams vartotojams gali išaugti kartais (...), ar nemanote, kad galite likti nesuprasti – jiems kainos auga, o reguliuotojui – atlyginimai tuo pačiu ir dar sparčiau nei kitiems. Gal netinkamas laikas priimti tokį sprendimą?“ – pridūrė M. Majauskas.

VERT vadovas Renatas Pocius tikino, kad algų didinimas leistų išlaikyti aukštos kvalifikacijos valstybės tarnautojus, kuriuos išgraibsto privatus verslas.

Jis pridūrė, kad VERT specialistų atlyginimų padidinimui per metus reikėtų beveik 215 tūkst. eurų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)