Komiteto pirmininkas „valstietis“ Valius Ąžuolas sako, kad dėl „Mezon“ pardavimo kyla įtarimų, nes įmonė yra pelninga, turi daug klientų.

Tuo metu Biudžeto ir finansų komiteto narys Mykolas Majauskas abejoja, ar vien tik tikėdamasi gauti dividendų valstybė turi dalyvauti absoliučiai kiekvienoje verslo srityje.

Posėdžio išvakarėse V. Ąžuolas registravo Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos įstatymo pataisą, kuria siūloma nuo birželio įtraukti Lietuvos radijo ir televizijos centrą į pirmos kategorijos nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąrašą.

Šiame sąraše esančių įmonių pertvarkos gali būti tik pritarus Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisijai.

Dabar Lietuvos radijo ir televizijos centras yra įtrauktas į antros kategorijos įmonių sąrašą.

Aiškindamas „Mezon“ pardavimo priežastis, bendrovės valdybos pirmininkas Vidas Danielius anksčiau teigė, kad nuspręsta orientuotis į valstybei svarbių infrastruktūros projektų vystymą ir siekiant efektyviai juos įgyvendinti, nuspręsta nebeteikti paslaugų mažmeninėje rinkoje.

„Mezon“ prekės ženklu Telecentras teikia 4G LTE neribotų duomenų interneto paslaugą fiziniams asmenims ir smulkiam bei vidutiniam verslui. Ji yra techniškai pažangesnė už 3G, tačiau formaliai neatitinka 4G ryšiui keliamų kriterijų. 4G LTE paslaugas „Mezon“ pradėjo teikti 2015-ųjų pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)