Trečiadienį Seimo Darbo partijos frakcijai atstovaujantys parlamentarai Vytautas Gapšys ir Ieva Kačinskaitė - Urbonienė įregistravo pasiūlymą neribotą laiką taikyti lengvatinį PVM tarifą maitinimo paslaugoms, kultūros, poilsio ir sporto bei atlikėjų paslaugoms.

Pasak Seimo Darbo partijos frakcijos nario Vytauto Gapšio, verslas nėra tik buhalteriniai skaičiai.

„Verslas tai ne tik skaičiai, pajamos ir išlaidos. Tai - darbo vietų išlaikymas, mokesčių ištraukimas iš šešėlio, investicijos. Valdyti viešo maitinimo verslą, itin priklausantį nuo darbo užmokesčio, žaliavų ir energijos kainų, tikrai nelengva. Valdantieji noriai kelia mokesčius matydami tik gaunamus iš verslo mokesčius. Bet kokius mokesčius mokės bankrutavęs ar šešėlinis verslas? – klausia parlamentaras.

Pasak jo, PVM lengvatos maitinimo paslaugoms, kultūros, poilsio ir sporto paslaugomsbei atlikėjų paslaugoms pratęsimas neribotam laikui, kurį siūlo Darbo partijos frakcija, yra tūkstančius žmonių liečiantis klausimas.

Anot V. Gapšio, vien restoranų sektoriuje dirba apie 37 000 darbuotojų, kuriems šis sprendimas yra gyvybiškai svarbus. Panaikinus lengvatą, anot „darbiečių“, užsidarytų daug įmonių, darbo netektų tūkstančiai žmonių, nukentėtų jie ir jų šeimos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją