Įstatymo pakeitimo projekto aiškinamajame rašte informuojama, kad akcizų tarifas iš pradžių turėtų siekti 68,6 euro už kilogramą, o vėliau laipsniškai didėtų: nuo 2020 metų kovo - iki 78,5 euro už kilogramą, o nuo 2021-ųjų kovo - iki 90 eurų už kilogramą.

Įstatymo rengėjų teigimu, akcizų už neapdorotą tabaką mokėtojais iš esmės būtų asmenys, neturintys leidimo.

„Siūloma nustatyti akcizus neapdorotam tabakui numatant, kad akcizų mokestinė prievolė už šį produktą Lietuvoje atsirastų už asmens, neturinčio centrinio mokesčių administratoriaus nustatyta tvarka išduoto leidimo, iš kitos valstybės narės gaunamą, pagamintą, importuojamą, Lietuvoje įsigyjamą bei Lietuvoje prarastą nepadorotą tabaką,“, - teigiama dokumentuose.

Teigiama, kad akcizai taip pat nebūtų taikomi neapdorotam tabakui, panaudotam apdoroto tabako ir kaitinamojo tabako produktų, už kuriuos akcizai sumokėti, gamybai, taip pat eksportuotam ir į kitą ES valstybę narę išgabentam neapdorotam tabakui.

Tiesa, siūloma nuo akcizo atleisti neapdorotą tabaką, kuris būtų panaudotas būtiniems bandymams atlikti, nustatytiems privalomiems tyrimams ar moksliniams tyrimams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)