Į Investicijų bei Užimtumo įstatymų pataisomis numatomas lengvatas siūloma leisti pretenduoti įmonėms, pasirašiusioms investicijų sutartis su Lietuvos Vyriausybe ir įsipareigojusios investuoti bent 1,45 mln. eurų, sukurti mažiausiai 20 naujų darbo vietų ir mokėti bent 1,5 savivaldybės, kurioje investuojama, vidutinio darbo užmokesčio siekiančius atlyginimus, o investuosiančios įmonių grupės pajamos bent vienerius metus per paskutinius trejus metus turės būti ne mažesnės kaip 2,5 mln. eurų.

Pataisos numato, kad leidimas laikinai gyventi Lietuvoje galėtų būti išduodamas tik tiems užsieniečiams (su šeimos nariais), kurie atitiks bent vieną iš kriterijų: investuotojo įmonėje dirbo bent tris mėnesius iki investicijų sutarties sudarymo, jam priklauso ne mažiau kaip dešimtadalis įmonės įstatinio kapitalo ir kurio investuotos lėšos į šią įmonę sudaro ne mažiau kaip 14 tūkst. eurų.

Ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jovita Neliupšienė yra sakiusi, kad 43 Baltarusijos įmonės jau yra pradėjusios persikėlimo procesą, o 37 dar svarsto. Iš viso Lietuva domisi 110 Baltarusijos įmonių, jos čia galėtų sukurti apie 3 tūkst. naujų darbo vietų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)