Tai siūlančius Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pakeitimus įregistravo Seimo Darbo partijos frakcijos nariai.

„Derėtų atsižvelgti į tai, kad nuo praėjusių metų kovo Lietuva gyvena karantino režimu, kad nedarbo rodikliai nuolat auga, nemaža dalis žmonių gauna mažas pajamas arba yra priversti nevykdyti savo veiklos dėl karantino metu taikomų apribojimų ir gyvena ties skurdo riba. Todėl įstatymo projektu siekiama sumažinti būtiniausių maisto produktų kainas ir tokiu būdu gyventojams palengvinti finansinę naštą“, – sako Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vigilijus Jukna.

Jo teigimu, priėmus siūlomas įstatymo pataisas dėl PVM mažinimo būtiniausių maisto produktų kainoms, pirmo būtinumo produktai taptų labiau įperkami.

„Tai sumažintų mažiausiai pajamų gaunančių Lietuvos gyventojų mokestinę naštą ir užtikrintų jiems platesnį ir sveikesnį maisto produktų racioną. Kitas svarbus aspektas – mažesnis PVM lemtų ne tik mažesnes kainas vartotojams, bet ir sudarytų sąlygas Lietuvos gamintojams paprasčiau konkuruoti su užsienio šalių gamintojais“, – pažymi Seimo narys.

Siūloma, kad PVM įstatymo pataisos įsigaliotų 2022 m. sausio 1 d. Šiuo metu lengvatinis PVM tarifas būtiniausiems maisto produktams netaikomas.

PVM įstatymo pataisas įregistravo Seimo nariai Vigilijus Jukna, Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, Vaida Giraitytė, Vytautas Gapšys, Artūras Skardžius, Andrius Mazuronis, Valentinas Bukauskas, Aidas Gedvilas, Mindaugas Puidokas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)