Parlamentarai antradienį priėmė svarstyti liberalų inicijuojamas kelių įstatymų pataisas, kurios prieš savaitę buvo išbrauktos iš posėdžio darbotvarkės, nes laukta, kad palengvinimus paruoš Vyriausybė. Toliau siūlomus pakeitimus Seimas svarstys lapkričio 5-ąją.

Siekiant skatinti informacinių technologijų (IT) įmonių plėtrą Lietuvoje bei pritraukti iš Baltarusijos norinčių išeiti IT bendrovių, joms siūloma leisti sąskaitas atsidaryti ne tik bankuose, bet ir elektroninių pinigų įstaigose.

Taip pat siūloma naikinti ribojimą, leidžiantį trečiųjų valstybių įmonėms pirmąjį kliento mokėjimą atlikti tik iš kredito, bet ne iš elektroninių pinigų įstaigos.

Vyriausybė trečiadienį posėdyje irgi svarstys analogiškus palengvinimus. Ekonomikos ir inovacijų ministerija taip pat siūlo, kad steigiant įmones, jų kaupiamąsias sąskaitas būtų galima atsidaryti ne tik bankuose, bet ir elektroninių pinigų įstaigose.

Ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius anksčiau sakė, kad planuojami pokyčiai ir dėl kvalifikacijos reikalavimų neatitinkančių darbuotojų atgabenimo, nes kai kurie informacinių technologijų sektoriaus atstovai Baltarusijoje neturi oficialaus išsilavinimo. Dabar norint atvykti į Lietuvą reikia turėti pinigų trims mėnesiams, kvalifikaciją ar penkerių metų darbo patirtį.

Užsienio reikalų ministerija (URM) žada supaprastinti vizų išdavimą Baltarusijos piliečiams. Baltarusijos bendrovės pradėjo aktyviai ieškoti galimybių perkelti veiklą į užsienį po rugpjūčio 9-osios šalies prezidento rinkimų, kurių oficialūs rezultatai apie Aliaksandro Lukašenkos pergalę šalyje sukėlė masinius protestus ir valdžios smurtą prieš jų dalyvius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)