Pasak komiteto vadovo Lauryno Kasčiūno, komitete planuojama sudėlioti to „kelio navigaciją – kur ir kaip bus judama“.

„Artėjant 5G ryšio diegimui Lietuvoje ir žinant, kad tarp pretendentų jį diegti yra ir nepatikimų tiekėjų, norime jau pradėti matyti vaizdą, kokiais etapais bus įgyvendinta nepriklausomybės strategija. Pirmoje vietoje bus inventorizacija, paskui teisės aktų pakeitimai, kad tokie (nepatikimi – BNS) tiekėjai negalėtų laimėti konkursų Lietuvoje“, – BNS sakė parlamentaras.

L. Kasčiūno teigimu, kol kas nepatikimų tiekėjų sąrašas nesudarytas.

„Galvojame apie jo sukūrimą arba bent jau įvardinti kriterijus, kurie leistų mums atsijoti, kurie patikimi, o kurie ne. Pavyzdžiui, tiekėjai iš nedemokratinių, autoritarinių šalių, keliantys grėsmę nacionaliniam saugumui. Matome, kaip technologinis Kinijos skverbimasis stiprėja į Vakarų pasaulį. Turime kelti klausimą dėl naujojo technologinio etapo – 5G ryšio – ar mes pasiruošę jį įgyvendinti tik su tiekėjais, kurie atitiktų transatlantinio saugumo kriterijus“, – kalbėjo L. Kasčiūnas.

Vyriausybės programoje numatyta siekti, kad valstybės institucijose ir nacionalinio saugumo požiūriu svarbiuose sektoriuose, įskaitant 5G infrastruktūrą, nebūtų naudojamos nepatikimų gamintojų technologijos ir įranga.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)