Teikiamu projektu siūloma įmonėms, prekiaujančioms maisto produktais, uždrausti imti bet kokį kitą mokestį ir reikalauti kitų finansinių įsipareigojimų už vidaus rinkoje realizuojamus maisto produktus, išskyrus prekybos antkainį, kuris didmeninėje prekyboje negalėtų būti didesnis nei 25 procentai iš gamintojo įsigyto produkto kainos, o mažmeninėje prekyboje negalėtų būti didesnis nei 50 procentų iš gamintojo įsigyto produkto kainos.

Tais atvejais, kai mažmenininkas pirktų iš didmenininko, prekybos antkainis negalėtų viršyti 25 procentų.

Siūloma, kad šios nuostatos nebūtų taikomos labai mažoms įmonėms (kuriose dirba mažiau kaip 10 žmonių ir kurių metinės pajamos neviršija 7 mln. litų ar įmonės balanse nurodyto turto vertė neviršija 5 mln. litų). Taip pat siūloma šių nuostatų netaikyti alkoholiniams gėrimams.

Projektui po pateikimo pritarė 40, susilaikė 7 Seimo nariai. Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Ekonomikos komitetas, numatoma svarstymo plenariniame posėdyje data - birželio 28 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)