Už tai, kad Lietuvoje ateityje veiktų ne viena, o daugiau urėdijų, balsavo 18 Seimo narių, prieš – 25, o susilaikė 23. Taip pat Seimas pasipriešino ir iniciatyvai įteisinti girininkijas, kurios būtų urėdijų teritoriniai padaliniai.

Parlamentarams balsavus prieš Aplinkos apsaugos komiteto siūlytas korekcijas, Miškų įstatymo priėmimui liko tik Teisės ir teisėtvarkos komiteto parengtas projekto variantas. Jis iš esmės nesiskiria nuo to, kurį Seimas buvo priėmęs, tik formuluotė „miškų urėdija (urėdijos)“ keičiama į „miškų urėdija“.

Konstitucinis Teismas (KT) pasisakė, kad per priėmimo procedūrą projektas nepagrįstai buvo pritaikyta skubos tvarka, todėl įpareigojo Seimą iš naujo pradėti urėdijų reformą įteisinančio Miškų įstatymo priėmimo procedūrą.

„Seimas turi teisę posėdžių salėje atmesti visus pasiūlymus, kuriems komitetas buvo pritaręs, ir balsuoti dėl projekto galutinio varianto su visais atmetimais. (...) Liko tas projektas, kurį pateikė Teisės ir teisėtvarkos komitetas. Jam po svarstymo Seimas pritarė. Vėliau priims“, – BNS aiškino Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė.

Projekto priėmimas numatytas kitą savaitę. Pagal KT sprendimą, parlamentarai naują projektą turi priimti iki gruodžio 2 dienos.

Valstybinių miškų urėdija įregistruota pernai sausį – ji pagal naują įstatymą sujungė visas 42 šalies urėdijas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)