Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika sako, kad priėmus vadinamąjį „Klaipėdos paketą“ įmonėms per metus padarius tris pažeidimus būtų atimamas veiklos leidimas, inspektoriai galėtų imti mėginius be įspėjimo.

„Liūdna konstatuoti, kad apie aplinkosauginius sopulius ir votis dar išgirsime, ir ne kartą. Ir mano ne tikslas, o pareiga, išpjauti ir pagydyti tą sistemą. Noriu paprašyti jūsų, kad tas paketas kuo greičiau išvystų dienos šviesą ir kad ta smerkiama ar supuvusi, sugriuvusi sistema įrodytų, kad ji dar gali dirbti“, – Seime nariams sakė K. Mažeika.

Tvirtinant neeilinės sesijos darbų programą, „valstietė“ Virginija Vingrienė ragino sugriežtinti reikalavimus, stabdyti nesąžiningas veiklas, kurios ne tik teršiančios aplinką, bet dar ir konkuruojančios nelygiomis sąlygomis su aplinkai draugišku verslu.

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Petras Gražulis sakė, kad, pavyzdžiui, dėl Klaipėdoje nuskambėjusio „Grigeo“ atvejo vertėtų palaukti prokurorų sprendimo ir neskubėti, antraip, pasak jo, gali būti sulaukta vadinamosios „Matuko reformos“ pasekmių.

„Manyčiau, kad neeilinėje sesijoje tokie įsisenėję klausimai nesprendžiami. (...) Nenoriu ginti „Grigeo“, bet ar mes per vieną savaitę priimdami tokius įstatymus nepadarysime daugiau žalos, nei naudos. (...) Daug aiškiau pasidarys, kai prokuratūra baigs ikiteisminį tyrimą“, – sakė P. Gražulis.

Už neeilinės Seimo sesijos darbų programos priėmimą balsavo 83 Seimo nariai, niekas nebuvo prieš, 10 susilaikė.

Į Seimo darbotvarkę įtrauktas ir klausimas dėl valstybinio audito aplinkos apsaugos ir taršos prevencijos veiklos srityje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)