Už tokias Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisas ketvirtadienį po pateikimo balsavo tik 14 Seimo narių, prieš buvo 15, susilaikė 41 parlamentaras.

Seimo sprendimu, projektas grąžintas iniciatoriams tobulinti.
Pasak S. Gentvilo, parengti įstatymo pataisas paskatino tai, kad Lietuva 2009 m. padidino pridėtinės vertės mokestį (PVM) nuo 18 iki 21 procento, tačiau, praėjus sunkmečiui ir Lietuvos ekonomikai nuolat augant, nesiimama jokių veiksmų dėl PVM tarifo dydžio grąžinimo į ikikrizinį lygį.

PVM tarifo sumažinimas, jo nuomone, ne tik padėtų generuoti ekonomikos augimą, bet ir būtų efektyvi priemonė „šešėliui“ mažinti. „Be to, sumažėjus prekių ir paslaugų kainai, gyventojams liktų daugiau pajamų, kurias jie išleistų vartojimui, o tai reiškia, kad per išaugusį vartojimą grįžtų į biudžetą ir tie pinigai, kurie sąlyginai būtų prarasti sumažinus PVM tarifą“, – sako S. Gentvilas.

Jis taip pat pažymi, kad elektromobiliai yra viena iš efektyviausių priemonių, siekiant mažinti aplinkos oro taršą ir kartu spręsti klimato kaitos problemas.

Teikiamo projekto tikslas, pasak S. Gentvilo, yra skatinti, kad PVM mokėtojai, pasinaudodami lengvata, įsigytų ekologiškus elektromobilius.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)