Nuo kitų sausio 1 dienos A. Žiugžda pakeis paaukštinamą SEB Vilniaus banko vadovą Julių Niedvarą. Jis kyla karjeros laiptais ir paskirtas dirbti Švedijos SEB grupės Rytų Europos bankininkystės tarnybos vadovybėje bei bus atsakingas už plėtros Rusijoje ir Ukrainoje strategiją.

"Didžioji SEB plėtros dalis tenka Rytų Europai, kur yra didžiulės augimo galimybės, - teigė SEB Rytų Europos bankininkystės tarnybos vadovas Matsas Čeras (Mats Kjaer). - Turėdami tokį patyrusį vadovą kaip J. Niedvarą, galime galvoti apie pozicijų stiprinimą Rytuose".

J. Niedvaras SEB Vilniaus bankui vadovauja nuo pat jo įkūrimo 1990-aisiais. Steigimo metu tai buvo Spaudos bankas, vėliau jo pavadinimas pakeistas į Vilniaus banką, o šiemet - į SEB Vilniaus banką.

A. Žiugžda banke dirba nuo 1992-ųjų, pernai lapkritį jis tapo valdybos nariu bei J. Niedvaro pavaduotoju.

SEB Vilniaus banko vadovas J. Niedvaras teigė, jog A. Žiugžda nuo pat pirmųjų dienų banke buvo pastebėtas kaip aktyvus žmogus ir vadovas. "Jis unikalus tuo, kad labai daug dėmesio skiria komandos formavimui. Tai iš tikrųjų atsiperka", - vieną iš argumentų paskirti A. Žiugždą vadovauti SEB Vilniaus bankui nurodė J. Niedvaras.

A. Žiugžda teigė, kad svarbiausias jo uždavinys bus skirti dar daugiau dėmesio klientų aptarnavimui, greitam finansinių sprendimų priėmimui ir modernių banko paslaugų plėtrai.

Per artimiausius metus numatoma atidaryti dar 30 banko skyrių. Šiuo metu didžiausias Lietuvoje komercinis bankas šalyje turi 61 banko skyrių.

"Banko komanda yra labai stipri ir aš jos neketinu keisti", - tikino būsimasis SEB Vilniaus banko vadovas.

Šiuo metu SEB veikia Skandinavijos šalyse, Vokietijoje, Baltijos valstybėse, Lenkijoje bei Ukrainoje. Plėtra pastarojoje šalyje vykdoma per SEB Vilniaus banką, kuris yra įsigijęs nedidelį Ukrainos banką "Agio".

SEB Vilniaus banko turtas per pirmąjį šių metų pusmetį padidėjo 15,9 proc. ir viršijo 12 mlrd. litų. Per pirmąjį 2005 metų pusmetį klientams išduotų kreditų portfelis išaugo 15,3 proc. ir birželio pabaigoje viršijo 6,7 mlrd. litų, o klientų indėlių portfelis - 17,4 proc. - iki 7,5 mlrd. litų.

SEB Vilniaus banko grupė per pirmąjį šių metų pusmetį pagal tarptautinius finansinės atskaitomybės standartus uždirbo 78,1 mln. litų grynojo pelno - 28,3 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu.

Švedijos SEB grupei priklauso 97,9 proc. Vilniaus banko akcijų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją