„Be anksčiau pasiūlytų ir aktyviai SEB klientų naudojamų priemonių, skirtų padėti verslui įveikti dėl COVID-19 atsiradusius sunkumus, nuo šiol galėsime pritaikyti dar vieną – „Portfelinės garantijos paskoloms 2“. Kadangi ši priemonė suteikia papildomų garantijų įsipareigojimams pagal paskolų ar lizingo sutartis vykdyti, šioje susidariusioje krizinėje situacijoje galėsime padėti išspręsti ne tik jau esamų įsipareigojimų restruktūrizavimo klausimus, bet ir tartis dėl naujų finansavimo galimybių. Nuo to, kaip greitai šalies verslui pavyks įveikti COVID-19 sukeltus sunkumus, priklausys Lietuvos ekonomikos augimo greitis artimiausius kelerius metus, todėl efektyvia pagalba esame suinteresuoti mes visi. SEB bankas siekia būti ilgalaikiu finansiniu partneriu, todėl ne tik gerais, bet ir ekonomiškai sunkiais laikais ieškome geriausių sprendimų savo klientams“, – sako SEB banko valdybos narys, Verslo bankininkystės tarnybos direktorius Vilius Juzikis.

Pagal šią priemonę į SEB banką kreiptis galės smulkus ir vidutinis verslas bei didelės įmonės, kurios iki 2019 m. gruodžio 31 d. nepatyrė finansinių sunkumų, tačiau su jais susidūrė 2020 m. dėl COVID-19 protrūkio. Suteikiamos garantijos suma – iki 5 mln. eurų, garantuotos paskolos gali būti teikiamas ne ilgesniam kaip 6 metų laikotarpiui.

Priemonė „Portfelinės garantijos paskoloms 2“ taikoma, jeigu įmonė atitinka bent vieną iš šių sąlygų:

· įmonės apyvarta sumažėjo ne mažiau kaip 30 proc.;
· generuojami finansiniai srautai tapo nepakankami turimiems įsipareigojimams dengti;
· skubaus padengimo (kritinio likvidumo) rodiklio reikšmė tapo mažesnė nei 1.

Kiekviena į „Portfelinės garantijos paskoloms 2” priemonės portfelį įtraukta apyvartinė paskola ar lizingo sandoris garantuojamas 80 proc. sutarties vertės. Paskolos gali būti įtraukiamos į garantuotą portfelį ne vėliau kaip iki 2020 m. gruodžio 31 d.

SEB banko verslo klientai dėl COVID-19 įtakos šiuo metu yra restruktūrizavę 282 mln. eurų paskolų portfelį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)