„Norėdami, kad mūsų klientai, kurie, kaip pastebime, vis aktyviau naudojasi ir atsiskaito mokėjimo kortelėmis, patirtų kuo mažiau nepatogumų, kai kartais jiems visgi prireikia grynųjų pinigų, sudarysime galimybę naudotis nemokamu grynųjų pinigų paėmimo limitu bet kuriame pasaulio bankomate. Taigi klientui, turinčiam su paslaugų planu susietą debeto kortelę, nebereikės be reikalo nešiotis grynųjų piniginėje ar ieškoti SEB banko bankomato - retiems atvejams grynųjų jis galės pasiimti bet kuriame pasaulio bankomate“, - komentuoja SEB banko valdybos narys, Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Vaidas Žagūnis.

Šis pokytis, pasak SEB banko atstovo, yra svarbiausias, susijęs su peržiūrėtu banko kainynu, kuris įsigalios nuo kitų metų vasario 8 dienos. Paslaugų planais šiuo metu naudojasi beveik pusė milijono privačių SEB banko klientų. Priklausomai nuo pasirinkto plano, klientai gali naudotis nuo 100 iki 1 tūkst. eurų siekiančiu grynųjų pinigų paėmimo per mėnesį limitu, o populiariausio plano „Sumanu“ naudotojai - 550 eurų dydžio limitu.

„Pokytis yra aktualus ir tiems klientams, kurie vis dažniau dėl darbo reikalų ar poilsiaudami keliauja po užsienio šalis, nes jiems nebereikės iš anksto rūpintis ir išsikeisti užsienio valiutos. Reikalingų grynųjų smulkioms išlaidoms eurais ar vietine valiuta jie visada galės pasiimti jau nuvykę į bet kurią pasaulio šalį“, - pastebi V. Žagūnis.

SEB bankas atkreipia dėmesį, kad kai kurie užsienio bankai atskirais atvejais gali taikyti savo papildomus įkainius už operacijas, atliekamas jų bankomatuose.

Nemokamai ir neribotai grynųjų pinigų SEB banko klientai gali pasiimti visose prekybos centrų „Maxima“, „Iki“, „Rimi“ bei kai kurių mažesnių prekybos tinklų kasose, jei įsigyja prekių ir atsiskaito už jas SEB banko mokėjimo kortele, o atsiskaitymo vertė yra ne mažiau kaip 5 eurai.

Kasose imami pinigai į grynųjų pinigų paėmimo per mėnesį limitą neįskaičiuojami, ir ši paslauga klientui yra nemokama. Vieno pirkimo metu galima pasiimti iki 100 eurų. Visas parduotuvių sąrašas skelbiamas banko interneto svetainėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)