Anot L. Savicko, situacija darbo rinkoje išlieka stabili ir jau pradedami matyti karantino atpalaidavimo efektai.

„Situacija iš esmės išlieka stabili ir taip pat pradedame matyti karantino atlapaidavimo efektus. Nuosekliai praėjusią savaitę įdarbintų žmonių skaičius keliais šimtais išliko didesnis nei atleistų asmenų skaičius“, – Lietuvos ekonominę būklę komentavo jis.

Ši tendencija esą matome visuose ekonominiuose sektoriuose. Augimas viršijo daugiau nei 1 proc. Labiausiai nukentėjusiuose sektoriuose: apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų, administracinės ir aptarnavimo veiklos.

Aptardamas darbo skelbimus darbo paieškos portaluose jis pažymi, kad jų skaičius toliau auga – išaugo 5 proc., lyginant su savaite prieš. Tačiau jis išlieka 30 proc. žemesnis nei prieš metus tuo pačiu laikotarpiu.

Nedarbas tradiciškai šoktelėjo savaitės pradžioje iki 11,7 proc., tačiau savaitės eigoje jis mažėja, sako L. Savickas.

„Kalbant apie antrą plano tikslą, susijusį su darbo vietų išsaugojimu, gyventojų pajamomis, matome, kad išmokėjimai jau siekia daugiau nei 200 mln. eurų iš 500 mln. eurų, kurie skirti šiam tikslui, o prašymų subsidijoms dėl prastovų kompensavimo skaičius pradėjo mažėti. Prašymų skaičius praėjusią savaitę buvo 17 proc. mažesnis“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė L. Savickas.

Kalbant apie verslo likvidumą, didžiausia priemonė, jo teigimu, išlieka mokesčių atidėjimas. „Jau artėjame prie 400 mln. eurų atidėtų mokesčių“, – sakė L. Savickas.

Apibendrindamas paramos priemonę mikroįmonėms L. Savickas teigia, kad dėl subsidijos kreipėsi 23 tūkst. Įmonių. 97 proc. prašymų yra patenkinti ir mokėjimai yra atlikti.

„Likę 3 proc. paraiškų dar yra nagrinėjami ir sprendimai bus priimti artimiausiu metu, t. y. šią savaitę. Išmokėta suma bendrai viršiją 50 mln. Eur”, – komentavo jis.

INVEGOS dalinė nuomos kompensavimo priemonė užstrigusi – iš 100 mln. Eur išdalinta 0 Eur lėšų.

„Šią savaitę iš nulio judėsime į konkretesnes sumas. Buvo techninių kliūčių, kurios turėtų šiomis dienomis išspręstos“, – komentavo.

„Man bendraujant su verslo atstovais, žiūrėjome, kaip galime supaprastinti paraiškų formą. Sprendimus padarėme ir tai davė efektą. Išbandėme supaprastintas paraiškos priemones, kaip buvo padaryta su mikroįmonėmis.

Išlieka iššūkių, kad ne visos paraiškos yra tinkamai užpildytos. Prašome iš skirtingų įstaigų konsultantų, kad padėtų tas paraiškas užpildyti teisingai, kad būtų pasinaudojama tomis pagalbos priemonėmis“, – ar kyla problemų dėl paraiškų teikimo, atsakė L. Savickas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)