Latvijos vyriausybės sprendimu, nuo gruodžio 5 d. savaitgaliais ir švenčių dienomis galės dirbti tik vaistinės, įskaitant veterinarijos vaistines, taip pat parduotuvės, kuriose parduodamos būtiniausios prekės, t. y. maistas, higienos reikmenys ir kuras. Tačiau savaitgaliais ir švenčių dienomis šiose parduotuvėse bus draudžiama prekiauti alkoholiu ir tabako produkcija.

Po vyriausybės posėdžio ministras pirmininkas Arturas Krišjanis Karinšas paaiškino, kad šios taisyklės tikslas – apriboti prekybą nebūtinosiomis prekėmis.

„Pagrindinė mintis tokia, kad šeštadienis ir sekmadienis nėra skirti apsipirkimui, tai ne tos dienos, kai galime sau leisti eiti į parduotuvę ir susitikti su draugais“, – sakė ministras pirmininkas.

Vyriausybė taip pat priėmė sprendimą, kad nuo gruodžio 3 d. parduotuvėse ir paslaugų teikimo vietose vienam lankytojui turėtų būti skirta 15 kv. m. ploto. Informacija apie leistiną žmonių skaičių konkrečioje prekybos ar paslaugų teikimo vietoje turėtų būti skelbiama prie įėjimo. Į nedideles patalpas lankytojai galės užeiti tik po vieną.

Buitinių paslaugų teikėjai, parduotuvės ir renginių organizatoriai turės užtikrinti, kad žmonės, kurie nedėvi kaukių arba dėvi jas neteisingai, nebūtų įleidžiami į parduotuvių patalpas ar paslaugų teikimo vietas ir nebūtų aptarnaujami.

Visos parduotuvės ir prekybos centrai, neatsižvelgiant į jų bendrą prekybos plotą, darbo dienomis veiks kaip įprasta.

Jei bus laikomasi epidemiologinės saugos nurodymų, dirbti galės ir kirpyklos, ir manikiūrininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (196)