Klaipėdos LEZ įmonių darbuotojų skiepijimas vyko LEZ teritorijoje. LEZ įmonėms savivaldybė skyrė 400 vakcinų, o apklausus jų darbuotojus, per 24 val. buvo surinkta pakankamai savanorių visoms jų.

Iš viso šeštadienį buvo paskiepyti 400 darbuotojų iš įmonių UAB „Retal Baltic Films“, UAB „Orion Global PET“, UAB „Vėjo projektai“, UAB „Fortum Klaipėda“, UAB „Albright Lietuva“, UAB „Lavango Engineering LT“, UAB „Glassbel Baltic“, UAB „Baltijos Transporto Sistemos“, UAB „Lindstrom“, UAB „Vingės Logistika“, UAB „Mestilla“, UAB „Pack Klaipėda“, UAB „AD REM LEZ“ UAB „Be-Ge Baltic“, UAB „Vesvela“, UAB „ITCC“, UAB „Klaipėdos LEZ valdymo bendrovė“ ir kitų kompanijų.

Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės vadovas Eimantas Kiudulas komentuoja, kad efektyviai panaudojami vakcinų likučiai skiepijant didelių verslo kolektyvų narius priartina Lietuvą prie pandemijos įveikimo.

„Dėkojame Klaipėdos miesto savivaldybei už suteiktą galimybę ir sklandžius procesus. Jau anksčiau minėjome, kad nors verslas tikrai nepretenduoja į prioritetinėms grupėms skirtus skiepus, plečiantis vakcinų tiekimui ir ypač atsirandant nepanaudotoms dozėms, būtina svarstyti ir pagal galimybes įgyvendinti didelių verslo kolektyvų skiepijimą. Juk nepaisant taikomų saugumo priemonių, dalis gamybos įmonių neturi galimybės dirbti nuotolinių būdu, o juose pasitaikantys viruso židiniai kelia grėsmę tiek darbuotojams ir jų artimiesiems, tiek ir sklandžiai verslo veiklai. Tikimės, kad bendradarbiaudami bendromis jėgomis įveiksime šį jau daugiau kaip metus besitęsiantį iššūkį“, – teigia E. Kiudulas.

Klaipėdos LEZ teritorijoje veikiančių įmonių atstovai itin teigiamai vertina atsiradusią galimybę vakcinuoti darbuotojus. Nors apie projektą buvo paskelbta likus vos parai iki skiepijimo, dešimtys LEZ įmonių itin sparčiai apklausė savo darbuotojus ir pateikė pageidaujančių skiepytis sąrašus.

„Kai tik gavome informaciją, iš karto reagavome, apklausėme darbuotojus. Šis skiepas padės mus geriau organizuoti darbų procesą. Tikimės, kad artimiausiu metu atsiras galimybė paskiepyti ir daugiau norinčių darbuotojų. Esant progai, tikrai svarstytume ir galimybę anksčiau skiepytis ir antru skiepu, kad greičiau įgytume imunitetą“, – komentuoja Viktorija Grižienė, maistinės APET plėvelės ir HDPE kamštelių gamintojos UAB „Retal Baltic Films“ vadovė.

Iniciatyvą teigiamai vertina ir Vaida Grigonienė, PET gamintojos UAB „Orion Global Pet“ personalo vadovė.

„Vaxzevria“ vakcina kitą dieną po iniciatyvos paskelbimo skiepytis panoro kelios dešimtys mūsų kolegų. Dalis kolektyvo, pasitarę su gydytojais, informavo, kad jiems būtina pertrauka tarp kitos rūšies skiepų (erkinio encefalito) ir turėjo savo planus atidėti. Tikimės, kad tokių galimybių bus ir daugiau“, – sakė V. Grigonienė.

Šiuo metu Klaipėdos LEZ teritorijoje yra įsikūrę 45 klientai, bendra pritrauktų ir planuojamų įgyvendinti investicijų suma siekia 726 mln. EUR. 2019 m. LEZ įmonės sugeneravo bendrą 1,16 mlrd. EUR apyvartą ir 542 mln. EUR eksporto – šie rodikliai artimi 3% visos Lietuvos BVP ir eksporto. Iš viso LEZ teritorijoje dirba daugiau kaip 100 įmonių bei beveik 6000 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)