Netradicinėje vietoje – paplūdimyje buvo galima įsigyti maudymosi kostiumėlių, suknelių, palaidinių, apatinio trikotažo, papuošalų, skrybėlių ir net kosmetikos. Kainos – tokios pat kaip paprastame turguje, palaidinės nuo 20 iki 50 litų, suknelės nuo 50 litų, nagų lakai pardavinėjami po 10 litų, blakstienų tušų kainos prasideda nuo 25 litų.

Šis turgus išsiskiria tik neįprasta vieta ir pardavėjų požiūriu į darbą. Dauguma prekiauja pusnuogės arba iki pusės nuogos, kai kurios šalia parduodamų drabužių pasitiesia dekius. Priėjus prie pastarųjų ir paklausus kainos gali pasijausti ne kaip klientė, o kaip atostogas trukdanti įkyruolė. Pasirodo, taip pardavėjos ketina nušauti du zuikius – ir paatostogauti, ir šiek tiek užsidirbti.

Nesitiki didelio pelno

Pirmą dieną šiemet turguje prekiavusi klaipėdietė, nepanorusi pasakyti savo vardo, tikino, kad ypatingo prekybos suaktyvėjimo nėra. Moterys dažniausiai tik apžiūrinėja prekes, jas matuojasi, tačiau pirkti neskuba.

„Manau, kad prekyba turėtų prasidėti birželio gale, gal po savaitės geriau bus. Paskutiniais metais niekas niekur nebeperka, todėl nieko iš šios vasaros nesitikiu. Džiaugiuosi, kad leidžiu laiką prie jūros“, - atviravo pardavėja.

Moteris paplūdimyje prekiavo ir pernai, tačiau kadangi vasaros beveik nebuvo, dideliu pelnu pasigirti sakė negalinti. Dažniausiai ji drabužius siūlo Klaipėdos turguje, tad pastebėjo, kad susidomėjimas jais panašus.

Pardavinėja ir kosmetiką

„Kosmetikai saulė tikrai nekenkia, pačiupinėkite, šalti buteliukai“, - atsakė man moteris, paklausta ar nebijo ją laikyti saulėje. Jos teigimu, skėtis visiškai apsaugo nuo paplūdimyje tvyrančio karščio.

Tačiau paklausta, ar daug žmonių perka jos siūlomus produktus, paatviravo, kad nors prekiauja jau nuo birželio pradžios, ypatingo susidomėjimo nejaučia. Ji klienčių laukia liepos mėnesį ir rugpjūčio pradžioje.

Norint prekiauti paplūdimyje, reikia turėti verslo liudijimą, specialų leidimą ir mokėti rinkliavą už šiukšlių išvežimą. Pastarieji du mokesčiai verslininkams atsieina 300 litų.

Tiesa, moterys gali džiaugtis ne tik paplūdimyje veikiančiu turgumi, bet ir šalia nešiojamais užkandžiais. Karštus čeburekus po moterų paplūdimį nešioja dvi merginos. Šiemet įsigyti karštą čebureką jos siūlo už 5 litus.

Moterų poilsį vyrai trukdo ir trukdys

Palangos gelbėtojų vado Jono Pirožniko teigimu, prekyba paplūdimyje tikrai vyksta legaliai, leidimus joms suteikia savivaldybė. Tačiau gelbėtojams moterys skundžiasi įsisenėjusiomis problemomis dėl privatumo stokos.

„Moterys skundžiasi, kad jas vyrai stebi, masturbuojasi kopose, bet mes niekuo negalime padėti. Mūsų misija yra gelbėti skęstančius žmones. Tos problemos buvo ir bus pastoviai. Per moterų paplūdimį vis praeina dvi merginos, patruliuoja, bet ką jos gali padaryti vienos vaikščiodamos? Vyrų gelbėtojų moterys neįsileidžia“, - pasakojo J. Pirožnikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (398)