„Vyriausybė šiuo metu nesvarsto galimybės peržiūrėti biudžetą ir karpyti išlaidų. Esu ne kartą minėjęs, kad biudžeto peržiūra, siekiant mažinti išlaidas, turbūt galėtų būti įmanoma tik pačiu juodžiausiu scenarijumi. Kaip pavyzdys, – jeigu įvyktų finansų krizė Europos Sąjungoje“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė V. Šapoka.

Ministro teigimu, šiuo metu tokio rezultato niekas nesitiki, dėl to, pasak V. Šapokos, reikėtų tęsti tuos įsipareigojimus, kuriuos valstybė yra prisiėmusi.

„Turime skatinti ekonomiką tam, kad sušvelnintume pasekmes, ir turime investuoti taip, kad ateityje tai duotų kuo didesnį rezultatą“, – sakė ministras.

Skolinamasi ne paskutinį kartą

Antradienį Lietuvai tarptautinėse kapitalo rinkose pasiskolinus 2 mlrd. eurų, finansų ministras Vilius Šapoka sako, kad Lietuva euroobligacijų rinkoje skolinosi ne paskutinį kartą.

„Sandoris tikrai labai sėkmingas ir Lietuva tikrai ne paskutinį kartą skolinosi euroobligacijų rinkoje. Dėl raginimų dar palaukti, galbūt kažkada ateityje bus geresnės sąlygos, manau, kad turime labai pasverti riziką ir tikrai turime pasirūpinti, kad ižde būtų pakankamai lėšų tiek socialinių įsipareigojimų vykdymui, tiek ekonomikos skatinimui. Manau, kad turime skolintis tiek dabartinėms reikmėms, tiek užbėgant įvykiams už akių į priekį“, – trečiadienį sakė V. Šapoka.

Anot jo, dabartinę skolinimosi strategiją planuojama tęsti ir toliau.

„Mes skolinamės tiek iš tarptautinių organizacijų, užsitikrintas yra 1,5 mlrd. eurų skolinimasis, tiek vidaus rinkoje jau per 800 mln. eurų pasiskolintų, tiek du milijardai iš euroobligacijų rinkos. Tą subalansuotą strategiją tęsime toliau. Manau, kad Lietuva yra labai pasitikima“, – teigė ministras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)