Kaip nurodo Finansų ministerija, apie šias abiem šalims svarbias sritis vizito Frankfurte metu finansų ministras Vilius Šapoka kalbėjosi su Heseno federalinės žemės finansų ministru Thomu Schaferiu bei Vokietijos investicinių fondų asociacijos (BVI) vadovais Thomu Richteriu ir Rudolfu Siebelu.

Lietuva pasaulyje matoma kaip inovatyvi valstybė, kurianti pažangią teisinę aplinką ir skirianti dėmesį su inovacijomis susijusių rizikų valdymui. Tam, kad taptume aukštųjų technologijų šalimi - Litechnia - svarbu bendradarbiauti ir keistis gerąja praktika su tokiais svarbiais finansiniais centrais, kaip Vokietija“, - pranešime cituojamas V. Šapoka.

Susitikimų metu V. Šapoka pristatė mūsų šalies pasiekimus fintech srityje: infrastruktūrą, programas, skirtas skatinti inovatyvią finansinių institucijų veiklą, efektyvų mokėjimo ir elektroninių pinigų licencijų išdavimo procesą.

Vizito metu taip pat kalbėta apie Lietuvos ir Vokietijos investicinių fondų reguliavimo sistemą bei inovacijų (Wealthtech) šioje industrijoje plėtrą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją