„Maloniai nuteikė, kad tokie stambūs finansų rinkos dalyviai yra gerai išstudijavę Lietuvos patirtį reguliavimo, priežiūros ir inovacijų srityse. Asociacijos nariai svarsto galimybę ne tik steigtis ir investuoti Lietuvoje, bet ir panaudoti mūsų šalies patirtį tobulinant Pietų Korėjos reguliavimo aplinką“, - ministerijos pranešime sako V. Šapoka.

Susitikimo metu KOFIA atstovai labiausiai domėjosi galimybėmis Lietuvoje steigtis finansinių paslaugų kompanijoms, blokų grandinių (blockchain) technologijomis paremtų projektų įgyvendinimu bei Lietuvos patirtimi fintech srityje. KOFIA asociacijos nariai valdo daugiau kaip 3 trilijonų dolerių vertės turtą. Asociacijos delegacija ketina apsilankyti Lietuvoje kitų metų gegužę. Delegaciją planuojama sudaryti iš turto valdymo, pensijų fondų bei rizikos kapitalo kompanijų atstovų.

Kaip teigia Finansų ministerija, Lietuvos ir Pietų Korėjos dvišaliai ryšiai aukštųjų technologijų ir inovacijų srityse nuolat stiprinami. Pietų Korėja yra viena pažangiausių valstybių, ypatingą dėmesį skirianti mokslui, išradimams ir finansinėms technologijoms. Lietuva pasaulyje garsėja kaip finansinių technologijų inovatorė, turinti palankią aplinką fintech ir blokų grandinių projektams vystyti. Todėl, anot finansų ministro V. Šapokos, dar glaudesnis abiejų šalių bendradarbiavimas paskatintų abiejų šalių aukštųjų technologijų plėtrą, ekonomikos pažangą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)