„Investicijų lygis Lietuvoje ilgą laiką yra per mažas santykyje su BVP. Tiesioginių užsienio investicinių srautas yra per mažas. Tai faktas“, – trečiadienį Biudžeto ir finansų komitete, svarstant Lietuvos stabilumo 2020 metų programą, tvirtino V. Šapoka.

Pasak jo, negalima lyginti investicijų ir BVP santykio prieš dešimtmetį ir dabar.

„Savaime tas procentas daug ko nepasako, reikia žiūrėti giliau – ne tik į investicijų kiekį, bet ir į jų kokybę. Nekilnojamojo turto burbulas ir investicijų santykinai didelis dydis prieš dešimtmetį buvo problema, o ne siektinas rezultatas“, – pabrėžė ministras.

Tačiau V. Šapoka pabrėžė, kad ekonomikos augimo metu pastaraisiais metais pavyko išvengti netvarių investicijų koncentracijos Lietuvoje.

Sukauptosios tiesioginės užsienio investicijos Lietuvoje praėjusių metų pabaigoje siekė 18,2 mlrd. eurų – 6,7 proc. daugiau nei 2018 metų gruodžio pabaigoje, ir sudarė 37,6 proc. BVP.

Lietuvos sukauptosios tiesioginės investicijos užsienyje 2019 metų pabaigoje sudarė 4,2 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)