Kaip Eltai teigė Finansų ministerijos atstovai, EK Lietuvos biudžeto projekto preliminarų vertinimą atliks iš karto po projekto pateikimo. Pagal Stabilumo ir augimo pakto (SAP) reglamentus, jei preliminaraus vertinimo metu nėra nustatomas reikšmingas SAP nuostatų pažeidimas, išvada šaliai nėra pateikiama.

„Vėliau, lapkričio pabaigoje EK atliks ir paviešins išsamų visų šalių biudžetų vertinimą. Jame ir bus galutinė išvada apie 2019 m. Lietuvos biudžeto atitikimą SAP nuostatoms“, - teigiama ministerijos atsakymuose.

Biudžeto projekto pateikimas EK, vertinimas ir išvadų dėl atitikimo Euro zonos šalims taikomoms taisyklėms (nustatytoms SAP reglamentais) svarstymas ES institucijose (Ekonomikos ir Finansų komitete, Ekonomikos ir finansų ministrų rate) yra Euro semestro proceso dalys.

„Tai - prasmingi procesai, sudarantys prielaidas koordinuoti viešųjų finansų politiką visos ES ir Euro zonos lygiais, padeda įvertinti ES silpnąsias ir stipriąsias finansų valdymo grandis.

Lietuvos biudžeto ir jo vertinimo viešumas prisideda prie fiskalinės drausmės stiprinimo“, - komentuoja ministerijos atstovai.

EK ir Euro grupei teikiamas biudžetas projektas, kurį Vyriausybė patvirtino antradienį ir ketvirtadienį pateikė svarstyti Seimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)