„Situacija ir čia ima stabilizuotis, palyginimui balandį buvo gauta daugiau nei 32 proc. mažiau nei prognozuota ir apie 30 proc. mažiau nei prieš metus“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė V. Šapoka.

Pasak jo, gegužės mėnesio valstybės biudžeto pajamos iliustruoja balandžio mėnesį vykdytos ir reikšmingai karantino paveiktus verslo veiklos rezultatus.

„Pandemijos paveiktos įmonės ir toliau aktyviai naudojasi galimybe atidėti mokesčių mokėjimus. Per gegužę tokių įmonių nepriemoka Valstybinei mokesčių inspekcija ir muitinei išaugo apie 123 mln. eurų ir iš viso sudarė apie 435 mln. eurų“, – tvirtino ministras.

Jo teigimu, preliminariais duomenimis, per šių metų penkis mėnesius pajamų į valstybės biudžetą gauta apie 15,2 proc. mažiau nei prognozuota ir apie 8,1 proc. (beveik 280 mln. eurų) mažiau nei pernai sausį-gegužę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)