„Svarbiausias klausimas, kurį keliu – kodėl fintech pasirinko Lietuvą“, – konferencijos „Fintech Inn“ pristatymo spaudos konferencijoje kalbėjo V. Šapoka

„Be reguliacinės aplinkos, infrastruktūros, mokestinių paskatų ir daugybės kitų gerų dalykų, mes turime unikalų bendradarbiavimą tarp viešojo ir privataus sektoriaus. Tai yra mūsų sėkmės raktas“, – pridūrė jis.

Lietuvos banko (LB) valdybos narys Marius Jurgilas sako, kad fintech bendrovės didina konkurenciją vietos rinkoje.

„Tai (fintech – BNS) yra asociuojama su labai paprastais dalykais. Žmonės nori dalyvauti versle. Ir tai yra būtent tai, ką šios fintech kompanijos atneša į šalį – jos atneša patogumą, konkurenciją– būtent tai, ko mes norime. Mes norime padidinti konkurenciją vietos rinkoje“, – sakė M. Jurgilas.

Anot jo, pritraukiant fintech įmones, svarbiausia yra sukurti patrauklų ir įtikinantį pasakojimą.

„Mes sugebėjome sukurti judėjimą, kuris sprendžia mūsų problemas. Mes norime greitesnių, pigesnių, geresnių paslaugų klientams ir verslams bei norime, kad inovacijos finansų srityje būtų kuriamos čia, Lietuvoje“, – teigė LB valdybos narys.

Lietuvos bankas yra išdavęs beveik 100 elektroninių pinigų ir mokėjimo įstaigų licencijų, iš jų daugiau kaip 50 – užsienio kapitalo.

„Fintech Inn“ konferencija Vilniuje vyksta lapkričio 27-28 dienomis. Joje kalbama apie tarptautinius pinigų pervedimus, rizikų valdymą, skaitmeninę tapatybę, bankų skaitmenizaciją ir kitas temas.

Konferencijoje taip pat dalyvauja prezidentas Gitanas Nausėda, Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas, taip pat reguliuotojai bei fintech atstovai iš viso pasaulio.