Renginyje daug kalbėta ir apie kokybės bei efektyvumo siekius, naudojant Europos Sąjungos investicines lėšas.

„Kai mes kalbame apie Europos Sąjungos investicijas, mes visada kalbame apie ateitį, kurią vertins mūsų vaikai ir anūkai“, - tokiais žodžiais finansų ministras Vilius Šapoka atidarė Kontaktų mugę, kuri skirta 2014-2020 m. periodo ES investicijomis finansuojamų projektų vykdytojų bendruomenei.

Tradicinis didžiausias Lietuvoje tokio pobūdžio renginys, pasak Finansų ministerijos pranešimo, skatina ES investicijų programoje dalyvaujančius verslo ir viešojo sektoriaus atstovus keistis patirtimi, aptarti projektų įgyvendinimo metu kylančias problemas ir ieškoti jų sprendimo būdų.

„Pirmaisiais metais, kai Lietuvai buvo skirtos Europos Sąjungos fondų lėšos, daugelis dalykų mums buvo nauja: griežtos ES reglamentų nuostatos, daug sudėtingų biurokratinių reikalavimų, kuriuos turėjome įvykdyti. Dabar, kai žaidimo taisykles jau gerai išmokome, keliame ambicingesnius tikslus - norime ne tik atitikti reikalavimus, bet siekti kuo didesnės kokybės ir efektyvumo“, - sakė Finansų ministerijos investicijų departamento direktorius Paulius Baniūnas.

Anot jo, atėjo laikas kokybiniam šuoliui. Turime ieškoti naujų originalių idėjų, būti kūrybingi, atviri, nebijoti stabdyti iniciatyvas, kurios neveikia, ir drąsiai ieškoti alternatyvų.

„Turime dirbti taip, kad kiekvienas euras prisidėtų kuriant Lietuvą, kurią norėtume palikti savo vaikams“, - sako P. Baniūnas.

Kontaktų mugės metu buvo pristatytos ir ES investicijų sėkmės istorijos, susijusios su vaikystės patirtimis, svajonėmis arba realiais vaikų poreikiais.

Ypatingo dėmesio, pasak pranešimo, sulaukė psichoterapeuto Eugenijaus Laurinaičio specialiai šiam renginiui paruoštas pranešimas.

„Vaikystė tai didelė žemė, iš kurios mes visi kilę... - tai Antuano de Sent Egziuperi žodžiai, kuriuos šiuolaikinis mokslas įrodo. Šis palikimas ne visada mums padeda gyventi suaugusiojo gyvenimą, kartais net labai trukdo“, - sako garsus Lietuvos psichoterapeutas prof. Eugenijus Laurinaitis.

Jis Kontaktų mugės metu kalbėjo apie aplinkybes ir įvykius, kurie daro įtaką mūsų raidai ankstyvoje vaikystėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)