Finansų ministerija pirmadienį pristatė naujausias ekonomikos raidos prognozes, remiantis kuriomis, šalies ūkis šiemet susitrauks 1,5 proc. – kur kas mažiau nei prognozuota anksčiau. Kitąmet ekonomika augs 3,3 proc. Pasak ministro, naujos prognozės bus aktualios rengiant ir kitų metų biudžeto projektą.

„Biudžetas dar nėra baigtas ruošti ir šios prognozės, šis scenarijus bus bazinis scenarijus peržiūrėti patį biudžeto projektą. Kalbant apie pagrindinius dydžius, žinoma, kad turėsime deficitą, tas deficitas bus sveiko proto rėmuose, nes ne kartą esu pabrėžęs: biudžetas turi būti saugus“, – sakė finansų ministras.

Jis teigė, kad nors valstybė turi pasirūpinti labiausiai pažeidžiamomis visuomenės grupėmis, reikia vengti neapdairaus išlaidų didinimo.

„Taip, turime pasirūpinti pažeidžiamiausiais, tačiau kadangi situacija labai neapibrėžta, rizikų yra begalės, dėl to turime stabdyti išlaidų augimą visose srityse, kurios, sakykime, nėra pirmo būtinumo. Tačiau turint omenyje, kai situacija yra tokia neapibrėžta, ir žinoma, kad verslas yra mažiau linkęs investuoti, čia turi įsikišti valstybė ir investuoti efektyviai tam, kad pakeistų mūsų ekonomikos DNR“, – sakė ministras.

„Taigi pagrindinius skaičius pristatysime jau kartu su biudžeto projektu po diskusijų Vyriausybėje“, – pridūrė V. Šapoka.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)