„Visos priemonės svarstomos“, – penktadienį Finansų ministerijoje sakė jis.

Ekonominiams epidemijos padariniams suvaldyti ruošiamas priemonių paketas, kurį trečiadienį planuojama pateikti Vyriausybės posėdyje.

V. Šapoka sakė, kad artimiausiu metu taip pat labai svarbu užtikrinti užimtumą.

„Kad darbdaviai nepultų lengva ranka atleidinėti žmonių. Manau, kad užimtumas šiuo metu yra labai svarbu. Palaikome nuolatinį dialogą su bankais, kitomis institucijomis. Glaudžiai bendradarbiaujame, kad planas būtų veiksmingas, greitas, efektyvus, turėtų teigiamą poveikį“, – sakė ministras.

Galės pasiskolinti

V. Šapoka sakė, kad, jei reikės, Lietuva galės pasiskolinti.

„Peržiūrėsime savo skolinimosi taktiką. Stengsimės, kad iždo sąskaitose turėtume pakankamai lėšų.

Situacija palanki tuo, kad turime rezervų, turime pačią aukščiausią patikimumo reputaciją pasaulyje per visą 30 metų Nepriklausomybės laikotarpį. Manau, tikrai tą situaciją išnaudosime Lietuvos piliečių naudai“, – sakė jis.

Kaip žinia, vasario pabaigoje tarptautinė kredito reitingų agentūra „Standard & Poor’s“ pirmą kartą istorijoje Lietuvai suteikė A+ ilgalaikio skolinimosi reitingą.

Paveiks neigiamai

V. Šapoka sakė, kad Finansų ministerija atnaujintą ekonominės raidos scenarijų pristatys antroje kovo pusėje.

„Galiu pasakyti, kad neigiamas poveikis yra įvertintas, prognozės bus peržiūrimos mažėjimo linkme.

Niekas neturi krištolinio rutulio, kad galėtų pasakyti dėl recesijos. Niekas nepasakys, kaip situacija rutuliosis toliau ir kuo ji pasibaigs.

Tačiau prognozes periodiškai atnaujinsime ir imsimės visų reikiamų priemonių, kad užtikrintume normalią, kiek tai įmanoma, ekonominę situaciją“, – nurodė ministras.

Bendrai V. Šapoka priminė, jog pasaulio ir Europos ekonomikos situacija buvo trapi dar iki viruso paplitimo.

„Situacija nėra eilinė, turime būti pasirengę įvairiems scenarijams, – sakė jis. – Ir valdžios, ir verslo institucijoms reikia solidarizuotis, veikti išvien, kad poveikį galėtume sušvelninti tiek, kiek įmanoma.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)