Lietuvos ekonomika pirmąją koronoviruso bangą atlaikė geriau, nei buvo prognozuota, tačiau rengiant 2021 metų biudžetą turi būti įvertinta tai, kad tolesnė COVID–19 pandemijos raida pasaulyje ir jos poveikis ekonomikai nėra aiškus. Papildomų įsipareigojimų, ypač ilgalaikių, reikia vengti, turime galvoti apie saugų biudžetą ir siekti, kad valdžios sektoriaus skola, išaugusi šios krizės metu, grįžtų į mažėjimo tendenciją“, – komentare Eltai sako V. Šapoka.

Ministro teigimu, planuojant kitų metų biudžetą, tarp prioritetų įvardijamas ekonomikos struktūros keitimas, pridėtinės vertės kūrimas, investicijos į inovacijas.

Jis taip pat nurodė, kad Finansų ministerija kitą savaitę skelbs atnaujintas makroekonomikos prognozes, kuriuo grindžiamos būsimo biudžeto projekcijos.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis anksčiau sakė, kad kitų metų biudžetas bus perteklinis. Tuo metu premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad ekonominiai rodikliai kitais metais leis indeksuoti pensijas, tačiau tuo abejoja Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis, kurio teigimu, „Sodros“ rezervas, iš kurio indeksuojamos pensijos, didžiąja dalimi yra išnaudotas.

Tuo metu Eltos kalbinti ekonomistai pabrėžia, kad kitų metų biudžete reikia vengti nebūtinų išlaidų bei sudaryti palankias sąlygas verslui.