„Mes ketiname užimti 20 proc. duonos rinkos. Miestas kontroliuos dviejų rūšių produkcijos kainas – ruginės duonos ir pjaustyto batono. Neplanuojame aktyviai kištis į pieno ir mėsos rinkas“, – pareiškė miesto ekonomikos komiteto vadovas Jevgenijus Jelinas per pasitarimą rugpjūčio 19 d.

Sankt Peterburgo vicegubernatorius Michailas Osejevskis interviu agentūrai pasakė, kad 40-45 tonų per parą pajėgumo gamyklos statyba vertinama 200 mln. rublių (apytikriai18 mln. litų). Jis pažymėjo, kad miestas duonos gamyklos statybai ketina skirti lėšų iš biudžeto, jei neatsiras kitų būdų paveikti rinką.

Miesto vadovybė mėgins susitarti su duonos gamybos kompanijomis dėl bendradarbiavimo. Tokiu atveju vadovybė tieks gamykloms miltus ir gaus iškeptą duoną. Jei miestui nepavyks susitarti su duonos kepyklomis dėl bendradarbiavimo, miestas pastatys duonos gamyklą viename iš žemės sklypų su elevatoriumi.

Rusijos statistikos tarnybos „Rosstat“ duomenimis, per savaitę, nuo 2010 m. rugpjūčio 10 iki 16 d., vartojimo kainos, kurios nuo kovo mėnesio neviršijo 0,1 proc., antrą kartą iš eilės išaugo 0,2 proc., nes pabrango maisto produktai, visų pirma, kruopos ir duona.

Rusijai dėl sausros netekus dalies grūdų derliaus, vasarą visoje šalies teritorijoje pabrango duona ir miltai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją