Kaip žinoma, baltarusiški kroviniai sudaro apie trečdalį viso krovinių vežimo geležinkeliu bendrovės „LTG Cargo“ krovinių srauto, o didžiąją jų dalį – būtent trąšos.

LTG grupės ryšių su visuomene vadovas Tomas Digaitis sakė, kad kol kas krovinių srautas iš Baltarusijos išlieka stabilus, tačiau šiuo metu situacija atidžiai stebima.

„Vertiname galimą poveikį. Šia tema palaikome glaudų ryšį su mūsų akcininku Susisiekimo ministerija bei kitomis valstybės institucijomis.

Jei ES ar nacionaliniu lygiu būtų nuspręsta taikyti ekonomines sankcijas, apimančias baltarusiškų krovinių pervežimą, mes besąlygiškai jų laikysimės. Akivaizdu, kad poveikis įmonei bus didelis, bet esame pasiruošę įvairiems scenarijams. Visos pajamos iš baltarusiškų krovinių yra apie 100 mln. Eur“, – skaičiavo jis.

Pasak T. Digaičio, LTG grupė jau anksčiau baltarusiškų krovinių pervežimo veiklą laikė kaip turinčią aukštą verslo riziką.

„Visa grupė ir „LTG Cargo“ jau anksčiau sutelkė pastangas į verslo rizikų diversifikavimą, tarptautinę plėtrą ir naujų paslaugų vystymą. „LTG Cargo“ pernai įsteigė dukterinės bendrovės Lenkijoje ir Ukrainoje, kur aktyviai plečia savo veiklą.

Dar šiemet bendrovė pradės intermodalinius pervežimus, sujungdami Lietuvą su Vakarų Europa, taip pat pasirašyti preliminarūs susitarimai su potencialiais klientais Ukrainoje dėl lokomotyvų nuomos. Žinoma, kompensuoti prarastus Baltarusijos krovinių srautus užtruks ne vienerius metus“, – sakė jis.

„Delfi“ primena, kad pirmadienį Liuksemburge posėdžiausiantys ministrai ketina aptarti plataus masto priemones, skirtas smogti autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimo „piniginei“.

Kaip teigė BNS, manoma, kad sankcijos bus nukreiptos į pagrindinius Baltarusijos ekonomikos sektorius, įskaitant kalio trąšų eksportą, tabako sektorių, naftos ir naftos chemijos produktus, pranešė diplomatai.

Taip pat turėtų būti sugriežtinti ginklų ir įrangos, kuri gali būti panaudota represijoms prieš demonstrantus, eksporto apribojimai, sakė diplomatai.

„Mes kalbame apie sankcijas, kurios bus skaudžios“, – teigė tas ES diplomatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)