Anksčiau skelbta, kad tarp grupės akcininkų yra Nerijus Dagilis (20 proc.), Titas Sereika (20 proc.), Giedrius Barysas, Linas Strėlis (po 12 proc.) ir Dominykas Kašys (11 proc.), o "Sanitex" priklauso apie 23 proc. HFV akcijų.

"Sanitex" prašymą Konkurencijos taryba gavo lapkričio 11 dieną, Eltai pranešė tarybos atstovė spaudai Palmira Kvietkauskienė.

"Tai daugiau vidiniai mūsų reikalai, smulkūs pokyčiai. Tiek "Sanitex", tiek "Hermis Capital" strategija dėl to nesikeičia", - Konkurencijos tarybai pateiktą prašymą Eltai komentavo vienas iš "Sanitex" akcininkų Saulius Butkus.

"Hermis Capital" investicinių įmonių grupę sudaro antrinės bendrovės "Hermis fondų valdymas", "Vinvesta", "Survesta" ir "Filmvesta". "Hermis Capital" ar grupės įmonės valdo didžiausią Baltijos šalyse šaldytuvų gamybos bendrovę "Snaigė", pieno perdirbimo įmones "Rokiškio sūris" ir Kelmės pieninę, Lietuvos kino studiją, keleivių pervežimo bendrovę "Kautra", Gelžbetonio atramų gamyklą, blokuojantis alkoholinių gėrimų bei spirito gamyklos "Sema" akcijų paketas.

N. Dagilis yra "Hermis Capital" valdybos pirmininkas ir vienas iš kompanijos įkūrėjų, "Rokiškio sūrio" valdybos pirmininkas ir "Snaigės" bei "Kelmės pieninės" valdybos narys. T. Sereika taip pat yra "Hermis Capital" valdybos narys bei taip pat vienas iš įkūrėjų, "Snaigės" valdybos narys.

G. Barysas yra "Snaigės" generalinis direktorius bei valdybos pirmininkas bei "Hermis Capital" valdybos narys. D. Kašys - "Hermis Capital" valdybos narys bei "Snaigė" stebėtojų tarybos pirmininkas, o Darius Janulevičius - "Hermis Capital" direktorius, "Kautros" valdybos narys bei Lietuvos kino studijos valdybos pirmininkas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją