Paprasčiausias šios informacijos gavimo būdas – iš e-sveikatos asmeninės paskyros, jei šeimos gydytojas yra į e-sveikatos informacinę sistemą pateikęs E025 formą su diagnozės kodu Z86.18, kuris tinkamas žymėti pasveikusius nuo koronaviruso infekcijos. Jeigu tokio įrašo nėra, darbuotojui reikėtų kreiptis į šeimos gydytoją su prašymu į e-sveikatos informacinę sistemą pateikti minėtąją formą.

SAM primena, kad atnaujinus izoliacijos taisykles numatyta išimtis žmonėms, kurie jau persirgo koronavirusu (COVID-19). Jeigu koronavirusu persirgusiam žmogui per tris mėnesius nuo susirgimo bus nustatytas didelės rizikos sąlytis, jam izoliuotis nebereikės. Tokiu atveju, pageidaujant darbdaviui, galima kreiptis į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą (NVSC) dėl izoliacijos išimties patvirtinimo el. paštu info@nvsc.lt.

Beje, ši išimtis netaikoma žmonėms, dirbantiems gydymo, palaikomojo gydymo, slaugos, socialinės globos bei laisvės atėmimo įstaigose, taip pat gyvenantiems socialinės globos įstaigose, esantiems laisvės atėmimo įstaigose, bei žmonėms, kuriems yra teikiamos palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)