Vilniaus gyventojai skundžiasi, kad rytais neįmanoma išsikviesti taksi. Taksistais pasakoja, kad rytmečiais tenka ne tik vežti šalančius keleivius, bet ir iki autoserviso vilkti neužsivedančius automobilius.

„Priklauso nuo ryto. Kokius penkis kartus važiuoju tempti automobilio“, - teigia vienos taksi įmonės taksistas. Tokia paslauga kainuoja apie 20 litų.

Vieno „Kemi“ servisų vadovas Julius Jočys skaičiuoja, kad per tolius šalčius turi beveik trigubai daugiau klientų nei tuo metu, kai žiemą spengia tik 8 laipsnių šaltis, o ne beveik 30 laipsnių šaltis.

„Pagrindinės bėdos žmonės užplūsta dėl naujų akumuliatorių. Viena dalis, nes reikėjo akumuliatorius taip ar taip keisti, kita dalis nusodina dėl to, kad automobilis yra netvarkingas“, - sako J. Jočys, pasakojantis, kad klientų skambučius sako galintis skaičiuoti šimtais.

„Per dieną iš vieno serviso skyriaus nuperka 20-30 akumuliatorių, perka degalų priedus, masiškai – užvedimo laidus, akumuliatorių kroviklius ir t.t.“ - teigia J. Jočys.

Šios savaitės pradžioje prekybos tinkle „Norfa“ parduota šešis kartus daugiau šildytuvų negu praėjusią savaitę tuo pačiu metu. Stipriai ūgtelėjo ir susidomėjimas žiemine avalyne bei apranga, teigia prekybos tinklas. Antroje sausio mėn. pusėje „Norfa“ prekybos tinkle parduota žymiai daugiau automobilių priežiūros priemonių.

„Jaučiame stipriai išaugusį susidomėjimą dyzelinio kuro priedais, neužšąlančiais langų plovikliais, aušinimo skysčiais bei ledo gramdikliais. Nors šiemet žiema labai ilgai lepino vairuotojams palankiu oru, pastaruoju metu „kandžiojasi“ be gailesčio. Su žiemos šalčiu kovojantiems vairuotojams vis dažniau prisireikia automobilio užvedimo laidų bei vilkimo lynų“, - sakė tinklo atstovas spaudai Darius Ryliškis.

Tačiau ne visi skuba tik šildytis, dalis džiaugiasi žiemos malonumais ir investuoja į laisvalaikio priemones.

„Perka iš tiesų daugiau žieminių šiltų drabužių: megztinių, kepurių, šalikų, pirštinių, įvairias šiltesnes kojines. Nepaisant šalčių perkamos žiemos laisvalaikio prekės: rogės, slidės, pačiūžos“, - DELFI sakė Vilniaus „Akropolio“ Nuomos skyriaus vadovė Renata Jakubčionienė.

Šiomis dienomis Lietuvoje kai kur spaudžia ir 28 laipsnių šaltis. Artimiausiu metu laukiama panašių orų.

"Pastarąją savaitę automobilių užvedimo kabelių pardavėme šešis kartus daugiau, buksyravimo lynų - 3 kartus daugiau negu per savaitę prieš tai. Šalikų ir kepurių atšalus orams parduodame dukart daugiau, negu žiemos pradžioje, pirštinių - tris kartus daugiau.

Automobilio langų plovimo skysčio koncentrato paklausa išaugo 3 kartus, aušinimo skysčio – 4 kartus. Žiemos laisvalaikio prekių paklausa, ypač išaugusi prieš 2-3 savaites, dabar stabilizavosi, tikriausiai todėl, kad dėl didelių šalčių gyventojai nesiryžta pramogoms lauke. Sumažėjus kritulių kiekiui, šiek tiek sumažėjo ir sniego kastuvų paklausa", - sakė IKI atstovas spaudai Valdas Lopeta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją