Trečiadienį pranešta, kad „Toshiba“ preliminariai susitarė su „Bain Capital“ dėl savo lustų verslo pardavimo. Pranešta, kad grupė investuotojų, kuriai vadovauja amerikiečių investicijų fondas „Bain Capital“, pasirašė tarpusavio supratimo memorandumą, numatantį, jog grupė pirks „Toshiba“ lustų verslą.

Šaltinių teigimu, „Apple“ derasi su „Bain Capital“ ir gali suteikti fondu lėšų kartu su bendrovėmis „Dell“, „Seagate Technology“ ir „SK Hynix“. Būtent šių kompanijų parama padėjo įtikinti „Toshiba“ pasirašyti tarpusavio supratimo memorandumą, sako šaltiniai.

Galutinį susitarimą su „Bain Capitalą“ vadovaujama investuotojų grupe ketinama pasirašyti iki šio mėnesio pabaigos, sakoma „Toshiba“ pranešime.

Japonų kompanijai būtina lustų gamybos verslą parduoti iki ateinančio kovo pabaigos, kad būtų užkimšta milijardų dolerių dydžio skylė jos balanse, susidariusi dėl didelio masto nurašymų JAV atominės energetikos padalinyje „Westinghouse“. Be to, pardavimas leistų išvengti „Toshiba“ akcijų pašalinimo iš Tokijo vertybinių popierių biržos.

„Bain Capital“ vadovaujamas konsorciumas už „Toshiba“ lustų verslą siūlo 2,1 trln. jenų (19,1 mlrd. JAV dolerių).

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją