Iš tiesioginės veiklos bendrovės pelnas pernai sudarė 4,5 mln. litų – du kartus daugiau nei 2002 m. (2,2 mln. litų).

Pasak bendrovės generalinio direktoriaus Broniaus Miežutavičiaus, dėl gerų įmonės finansinių rezultatų bei atliktų investicijų į ūkio patikimumą šiemet miesto tarybai nebus siūloma didinti šalto vandens kainos.

Už kubinį metrą vandens vilniečiai dabar moka 4,12 lito.

Pagal 2001 m. patvirtintą investicinę programą ir Valstybinės kainų ir energetikos komisijos nutarimą buvo numatyta jau nuo 2003 m. vandens kainą vilniečiams padidinti 19 proc. – iki 4,96 lito už kub. metrą.

„Vilniaus vandenų“ veiklos rezultatai gerėja nuo 1998 metų, pradėjus optimizuoti įmonės valdymą.

Bendrovė sugebėjo ne tik grąžinti iki 1997 metų sukauptą per 42 mln. litų skolą valstybės biudžetui, bet ir pradėjo įgyvendinti paslaugos kokybės gerinimo projektus.

Pasak B.Miežutavičiaus, geriausi „Vilniaus vandenims“ buvo paskutiniai treji metai, kai normalizavus įmonės veiklą buvo pagerinta paslaugų kokybė.

Anot jo, tai - bendrovės ir Vilniaus miesto savivaldybės, pagrindinio „Vilniaus vandenų“ akcininko, nuopelnas.

„Sostinės vadovai vertina ir pritaria bendrovės veiklos planams, - teigia B.Miežutavičius. - Jei ne jų įžvalgumas bei problemų supratimas, mūsų investiciniai planai galėjo likti savivaldybės darbuotojų stalčiuose“.

Savivaldybei patvirtinus „Vilniaus vandenų“ investicinius projektus, 2001-2003 m. buvo suremontuotos dešimtys kilometrų vandentiekio ir nuotekų tinklų, modernizuotos siurblinės, įrengtos pastovų slėgį palaikančios sistemos, atlikti kiti svarbūs darbai.

2003 m. baigus modernizuoti Vilniaus nuotekų valyklą, vilniečiai gali didžiuotis vieni mažiausiai teršiančių aplinką Lietuvoje. Dabar iš nuotekų išvaloma iki 98 proc. teršalų, valykla atitinka visus nuotekų valymui Europos Sąjungoje taikomus HELCOM konvencijos reikalavimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją