Susitarimu šalys įsipareigoja dalytis patirtimi ir profesinėmis žiniomis rengiant investicijų pritraukimo į Šalčininkų rajoną strategiją. Tai – pirmas tokio pobūdžio bendradarbiavimo susitarimas tarp investuotojus vienijančios asociacijos ir savivaldybės.

„Investicinį klimatą lemia ne tik mokesčių sistema ar padėtis darbo rinkoje, bet ir vietos valdžios bei visuomenės požiūris į investuotojus. Inicijuodamas bendradarbiavimą su Investuotoju forumu rengiant investicijų pritraukimo strategiją, Šalčininkų rajonas sukuria gerą precedentą bei atskleidžia vietos valdžios pastangas kurti patrauklią investicinę aplinką“, ‒ teigė asociacijos „Investors Forum“ valdybos pirmininkas Rolandas Valiūnas.

Šalčininkų rajono savivaldybė palankiai vertinama dėl vienos mažiausių šalyje verslo liudijimų kainos, investicijoms skirtų žemės sklypų. Pagal vienam gyventojui tenkantį investicijų kiekį, Šalčininkų rajonas dar gerokai atsilieka nuo šalies vidurkio. Bendradarbiaudama su asociacija „Investors‘ Forum“, savivaldybė ieškos būdų geriausiai pateikti savo privalumus investuotojams ir pritraukti juos į rajoną.

„Investuotojai kartais pastebi susidarantys įspūdį, kad kai kuriose savivaldybėse jų investicijų tiesiog niekam nereikia. Tačiau susitikimas su Šalčininkų rajono savivaldybės ir verslo atstovais atskleidė, jog gali būti ir visiškai priešingai. Mus nepaprastai džiugina rodoma iniciatyva, aktyvumas ir noras bendradarbiauti, todėl pagrįstai tikimės, jog ši partnerystė bus sėkminga bei itin rezultatyvi“, ‒ pranešime cituojama „Investors Forum“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė.

Rolandas Valiūnas ir Zdislavas Palevičius
Šalčininkų rajono meras Zdislavas Palevičius teigia, jog rajonas investuotojams patrauklus dėl palankios geografinės padėties ir palyginti nedidelio atstumo nuo sostinės bei kaimyninės Baltarusijos. Švari aplinka, išplėtota infrastruktūra ir patogus susisiekimas, savivaldybę kertantis tarptautinis magistralinis kelias Vilnius‒Lyda ir geležinkelis Vilnius‒Lyda – taip pat reikšmingi rajono privalumai.

„Bene svarbiausias veiksnys, kuriantis palankų verslo klimatą, yra aktyvi ir veikli gyventojų bendruomenė. Rajono gyventojai yra gana aukštos kvalifikacijos, įvairiakalbiai ir noriai imasi verslo, todėl nedarbo lygis rajone yra palyginti žemas. Savivaldybė taip pat deda visas pastangas investicijoms palankiai aplinkai kurti: esame parengę visus teritorinius planavimo dokumentus, bendruosius ir specialiuosius planus. Kartu su investuotojais esame pasirengę plėtoti infrastruktūros, turizmo projektus, ieškoti ir pasiūlyti investuotojų poreikius atitinkančių žemės sklypų bei pastatų“, ‒ kalbėjo Šalčininkų rajono meras Z. Palevičius.

VšĮ „Investuok Lietuvoje“ l.e.p. generalinio direktoriaus Arvydo Arnašiaus teigimu, labai svarbu, kad savivaldybės pačios aktyviai siektų pritraukti investicijų. „Investuotojams būtina, kad savivaldybės veiktų ir skaidriai, ir operatyviai teikdamos būtinas paslaugas ‒ pavyzdžiui, išduodant statybų leidimus, tvarkant teritorijų planavimo dokumentus. Be to, vietos valdžios atstovai turi aktyviai kalbėti su jų regione jau dirbančiais verslininkais ir padėti spręsti sistemines problemas. VšĮ „Investuok Lietuvoje“ remia savivaldybių siekį išnaudoti savo potencialą pritraukiant investuotojus ir teikia pagalbą tobulinant savivaldybių rinkodarą, analizuoja savivaldybių paslaugų kokybę bei teikia siūlymus kaip ją pagerinti“, – sako A. Arnašius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)