Seimo nariai konservatoriai Mykolas Majauskas, Ingrida Šimonytė ir Dainius Kreivys siūlo nustatyti, kad prastovos subsidijos dydis, darbdaviams karantino ar ekstremalios situacijos metu išlaikant darbo vietas, negali būti mažesnis nei 70 proc. ir didesnis nei 100 proc. darbo sutartyje iki ekstremalios situacijos ar karantino dienos nustatyto darbo užmokesčio ir sudaro 90 proc. apskaičiuotų lėšų, bet ne daugiau kaip vidutinį mėnesio darbo užmokestį, neatskaičius mokesčių.

Tačiau SADM išvadoje teigia, kad prisiimti tokių įsipareigojimų nėra finansinių galimybių.

„Pagal įstatymo projektą siūloma maksimali subsidija sudarytų 1,35 tūkst. eurų, jos mokėjimo trukmė – 2,5 mėnesio, todėl beveik 72 tūkst. darbuotojų, esančių prastovose ir gavusių vidutinį darbo užmokestį, subsidijoms darbo užmokesčiui mokėti papildomai reikėtų apie 242,4 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų”, – teigia ministerija.

Šiuo metu nustatyta, kad subsidijos dydis sudaro 70 proc. apskaičiuotų darbo užmokesčio lėšų, bet ne daugiau kaip 1,5 minimalaus mėnesio atlyginimo arba 90 proc. apskaičiuotų lėšų, bet ne daugiau kaip 607 eurus, neatskaičius mokesčių.