„Aš irgi norėčiau, kad minimali alga būtų tokia (500 eurų - BNS), o vidutinė dar didesnė. Palaikau tuos siekius ir norus, bet turime suvokti, kad norint mokėti atlyginimą, reikia, jog tie pinigai būtų uždirbami ir ateitų investuotojai. Turi būti vykdoma gamyba, eksportas, o ne viskas vien per vidaus vartojimą“, - po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė S.Skvernelis, komentuodamas profesinių sąjungų viešus pareiškimus, kad atlyginimai didėtų iki 20 proc., o minimali alga - iki 500 eurų.

Anot jo, tokie norai būtų realūs, jei Lietuvos ekonomika toliau augs bei bus konkurencingesnė.

„Yra realu, kiek mes sugebėsime padaryti struktūrines reformas ir padaryti ekonomiką konkurencingą bei augančią“, - tvirtino premjeras.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas trečiadienį kalbėjo, kad darbdaviai turėtų padidinti atlyginimus darbuotojams, nes naujasis Darbo kodeksas sumažins darbuotojų išlaikymo kaštus, be to, anot jų, esama kitų tam palankių ekonominių sąlygų.

Jo teigimu, kai kuriuose sektoriuose algos galėtų didėti net iki 20 proc., bet sunku tikėtis, kad visoje Lietuvoje atlyginimai kils vienodai, todėl jis siūlo pasirašyti darbdavių ir darbuotojų susitarimus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)